Ekipa Centra tehničke kulture Osijek osvojila 1. mjesto na županijskoj razini Robokupa

Robokup je ekipno natjecanje učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske u elementarnoj robotici. Natjecateljsku ekipu čine 3 učenika viših razreda osnovne škole, a na Robokup ih dovodi njihov mentor u školi ili udruzi tehničke kulture.
Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek organizirali su županijsku razinu Robokupa, koja je održana 22. siječnja 2019. godine, s početkom u 08:00 sati u prostorijama Doma Tehnike Osijek.
Sudjelovali su učenici iz pet osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije.
Natjecatelji su rješavali dva radna zadatka, od kojih se prvi zadatak sastojao od spajanja strujnog kruga, a drugi zadatak je bio programiranje robotskog vozila.

Prvo mjesto s maksimalno ostvarenim brojem bodova osvojila je ekipa iz Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, koja se sastojala od sljedećih učenika: Matej Bogi, David Dankoš i Ana Perkunić te mentora Zdenka Kupanovca.
Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole Ladimirevci, koja se sastojala od sljedećih učenika: Patricia Perak, Lucia Đurin i Petra Poljak te mentorice Violete Kardoš, prof.
Treće mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne Škole Tenja, koja se sastojala od sljedećih učenika: Lara Almaši, P.P. i I.J. te mentorice Katarine Tomić, prof.

Ekipe koje su ostvarile prvo, drugo i treće mjesto plasirale su se  na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Stubičkim toplicama, u hotelu „Matija Gubec“ u razdoblju od 25. do 27. siječnja 2019. godine.

Ovim putem, čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenom plasmanu.

siječanj 22, 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *